Ingrid van den Hout

Breathworks mindfulnesstraining

De Breathworks mindfulnesstraining bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendag van 5 uur. De deelnemers oefenen thuis 45 minuten per dag met behulp van een werkboek en begeleide oefeningen.
De bijeenkomsten beginnen meestal met een rustige oefening. Halverwege is een pauze met ruimte voor zelfzorg. In de training oefen je met de lichaamsscan, concentratie-meditatie op de adem, zachte bewegingsoefeningen en vriendelijkheidsmeditatie. Toepassen van mindfulness in het dagelijks leven en het ontwikkelen van een passend dagritme krijgen veel aandacht. Wanneer de invulling van de dag afgestemd is op jouw mogelijkheden, houd je meer energie over voor de activiteiten die voor jou van belang zijn. De inhoud van de oefeningen en besprekingen is specifiek gericht op het leven met lichamelijke pijn, ziekte en beperkingen.

Breathworks praktisch

De mindfulnesstraining Breathworks wordt momenteel als individueel traject aangeboden.

Over de trainster

Bij het Academisch Medisch Centrum (AMC, Amsterdam) merkte Ingrid dat veel mensen met ingrijpende lichamelijke klachten het mindfulnessprogramma gericht op stressreductie niet optimaal konden volgen.lees meer »