Ingrid van den Hout

Onderwijs

Als opleider is Ingrid van den Hout aan meerdere opleidingen verbonden:

Instituut voor Mindfulness en Gentleminds, Instituut voor Compassie

Voorheen supervisor en opleider bij het Instituut voor Mindfulness en nu bij Gentleminds – Instituut voor Compassie. Het Instituut voor Mindfulness (IvM) verzorgde in Nederland de eerste opleidingen tot mindfulnesstrainer. Het IvM is overgenomen door Maryvonne Verkerke en heeft zich doorontwikkeld tot een breed Mindfulness-Based scholingsinstituut: Gentleminds – Instituut voor Compassie. Ingrid is betrokken bij de Workshop Inquiry Vaardigheden en de Basisopleiding Mindfulness en Compassie.

Voor informatie: Gentleminds, Instituut voor Compassie

Institute for Mindfulness-Based Approaches (IMA)

Samen met de IAS is de Engelstalige IMA het eerste opleidingsinstituut voor MBSR mindfulness trainers op het Europese continent, opgericht in 2001 door Linda Lehrhaupt. In 2016 is Ingrid gestart met lesgeven voor de IMA in Noorwegen en Ierland. Nu werkt zij er als hoofdopleider en opleidingscoördinator. Momenteel is zij als opleider voor IMA actief in Berlijn (internationale Engelstalige opleidingsgroepen), Frankrijk (in samenwerking met Euthymia), Turkije (in samenwerking met MindCare) en in Japan (in samenwerking met International Mindfulness Centre Japan).

Voor informatie: Institute for Mindfulness-Based Approaches :: en (institute-for-mindfulness.org)

Institut für Achtsamkeit und Stressbewaltigung (IAS)

Bij dit Duitstalige opleidingsinstituut biedt Ingrid vanaf 2016 de module over Week 7 en Week 8 van de MBSR training aan.
Voor informatie: Institut für Achtsamkeit :: de (institut-fuer-achtsamkeit.de)